5 de set. 2012

CAMPIONAT DEL MÓN DE TRIAL UCI 2012 - Campió del món per Nacions


El Campionat del Món de Trial UCI 2012 que es va realitzar entre el dia 5 i 7 de Setembre a Saalfelden (Àustria). I el Bernat va ser seleccionat per la Federació Espanyola de Ciclisme per participar en aquest mundial.

Les  bones perspectives van començar quan el Bernat aconseguia la primera posició de la categoria Junior 20" en les semifinals sobre el màxim aspirant al títol, l'alemany Raphael Phils amb una còmoda diferencia de 15 punts. En Elit 20”, l’espanyol Benito Ros també aconseguia la primera posició, i en la categoria de Fèmines Gemma Abant també va guanya. Eloi Pare aconseguia una 4ª posició i Rafa Tibau la 11º posició. Efectuant el recompte final de punts quedava Espanya com a Campiona del Món UCI Trial 2012 per Nacions per davant de França i Alemanya.

Tot seguit començaven les finals de Junior i Elit amb la participació dels 8 millors classificats de cada categoria, en Bernat sortia amb l'aspiració d'aconseguir una de les tres places del podi, però en la segona volta  va tenir una aparatosa caiguda, sense conseqüències greus, però amb signes molt evidents de la caiguda que li van impedir realitzar les zones que faltaven per acabar el trial. Tot i així va quedar situat en la meritosa cinquena posició en el Campionat del Món UCI de Trial.

Bernat Seuba després de passar per l'hospital va poder recollir la seva medalla i el seu mallot com a Campió del Món de Trial UCI per Nacions 2012.